Wirtualna choinka – uśmiech Dziecka bezcenny! :-)

Wirtualna choinka powstała z odruchu serca. Strona internetowa oraz „pantoflowa” reklama, zbieranie prezentów dla powodzian z okolic Sandomierza i … pierwszy sukces – dwieście paczek dla dzieciaków i potrzebne sprzęty do domu. Bardziej wnikliwych odsyłamy do galerii ubiegłorocznych akcji.
Zachęceni takim wynikiem w ubiegłym roku ponownie wysyłaliśmy dobrych „Mikołajów” z paczkami dla tych, którzy ich najbardziej potrzebowali, rozszerzając zakres naszego działania o dzieci z Ukrainy.

Dla kogo robimy wirtualną choinkę w tym roku?
W grudniu można kupić prezent pod choinkę dziecku z ubogiej rodziny, także dla dzieci ze szkół specjalnych. Wśród potrzeb wymienionych przez dzieci są zabawki, ale także zimowa kurtka, buty, pomoce naukowe. Paczki dla dzieci są opisane wg wieku i płci, są również paczki zawierające żywność i chemię gospodarczą dla rodzin. Dla niektórych będą to jedyne prezenty jakie znajdą pod choinką w tym roku.
Zapraszamy więc do przyłączenia się do akcji, kupowania prezentów dla dzieci i rodzin zamieszczonych na stronie www.wirtrualnachoinka.net i do dzielenia się Waszą Caritas.

Prezenty dostarczamy:

Centrala diecezjalna Caritas DWP
ul. Kawęczyńska 49
03-775 Warszawa (pon-pt 9.00-15.00, soboty 07 i 14 grudnia w godz. 11.00-15.00, najpóźniej 17.XII (wtorek) między 09.00 a 19.00)

Radio Warszawa
ul. Floriańska 3