OTWIERAMY KOLEJNĄ PIEROGARNIĘ!!!

OTWIERAMY KOLEJNĄ PIEROGARNIĘ! 🙂
11-Listopada 40 lok. 54!
„Jedzenie nie jest jedyną przyczyną wspólnego zasiadania przy stole. Przy stole sadzamy ludzi, których cenimy, których kochamy, których włączamy do naszej intymności” – przypominał Abp Henryk Hoser SAC podczas homilii wygłoszonej dla pielgrzymów 33. Pieszej Praskiej Pielgrzymki Rodzin „Totus Tuus”.
Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej wychodząc naprzeciw prośbom naszych miłośników, którzy przyjeżdzają na Pl. Szembeka z wielu dzielnic Warszawy postanowił otworzyć kolejny lokal Pierogarni u Aniołów. Lokal z misją, lokal z pasją, lokal, który będzie blisko ludzi, tym razem szczególnie mieszkańców Pragi Północ.
Będzie to kolejne ogniwo Caritas DWP, która od 24 lat niezmiennie niesie pomoc i wsparcie potrzebującym na wielu płaszczyznach.
Praga Północ jest dla naszego Caritas szczególnie bliska.
Pierogarnia zaś jest miejscem promującym dzielnicę, promującym dobre polskie jedzenie. Jest zakątkiem gdzie styka się kultura z dobrym i miłym klimatem.
Cała misja miejsca polega na stworzeniu przestrzeni, w której każdy mieszkaniec czuje jak u siebie. Gdzie każdy może pysznie zjeść, posłuchać dobrej muzyki, uczestniczyć w spotkaniach z kulturą i sztuką. Pierogarnia w ramach swojej działalności przyjmuje regularnie na obiady grupy dzieci z rożnych ośrodków czy domów dziecka.
Nasz Caritas DWP to instytucja posiadająca 40 placówek zajmujących różnorodną działalnością – odwiedzając nas wspierają Państwo te dzieła.
Zapraszamy zatem do naszych Pierogarni.
Pl. Szembeka 8 – Praga Południe!
11 -Listopada 40 lok. 54 – Praga Północ – otwieramy we wrześniu!!
Część mieszkańców Pragi Północ już wie co szykujemy, ponieważ każdego dnia spotykam w remontowanym lokalu naszych przyszłym klientów, którzy na słowo „tu powstaje Pierogarnia u Aniołów Caritas” uśmiechają się bardzo szeroko. 🙂
Zapraszamy!!!!!!!
Pozdrawiam gorąco!