KONCERT 14 października 2016!!!

Kochani, a dziś kilka słów więcej o Pędzących Żółwiach plus wygrany dziś obiad dla dwóch osób. 🙂
Koncert 14.10.2016, godz. 18:30, Pierogarnia u Aniołów Caritas DWP 11-Listopada 40/54!

Pędzące Żółwie to zespół istniejący od grudnia 2010 roku. Jeśli chodzi o inspiracje, nasza uwaga pędzi w stronę południowoamerykańskich rytmów tanecznych oraz bossy novy, ale nie odwracamy się też całkiem od rodzimej kultury. To takie latino po polsku. Ta polskość jest widoczna przede wszystkim w tekstach autorstwa Żółwi oraz naszych przyjaciół. Tak powstaje unikalna muzyka połączenia dwóch światów. Teksty lekkie i przyjemne, ale nie błahe, tworzą idealne dopełnienie, a nie tło, kompozycji.
Mieliśmy okazję występować na scenach wielu warszawskich i podwarszawskich klubów i klubokawiarni (m.in. Tygmont, Grawitacja, Harenda, Chwila Klub, Mam Ochotę, MiTo, The Lounge, Jaś i Małgosia). Dwukrotnie braliśmy udział w Festiwalu Kultur Lokalnych w Radzyminie. Gościliśmy również na wielu festiwalach organizowanych przez MDK Wołomin, a także na Motosercu 2014 i 2015 w Wiązownie. Mamy też bogate doświadczenie w występach na scenach domów kultury (m.in. MOK Józefów, MOK Radzymin, Artystyczny Dom Animacji Włochy). Na koncie mamy już trzy płyty EP, z których najnowsza ukaże się jeszcze w 2016 roku.
Dlaczego Pędzące Żółwie? Bo spieszymy się powoli. W skład zespołu wchodzą:
Asia Iwaszko –wokalistka; Tomek Gańko –gitarzysta; Maciek Górski – bębniarz; Jacek Iwaszko –gitarzysta; Michał Rogowski – basista.

Zapraszamy bardzo serdecznie!
I zapraszam do lajkowania!

Niech dobra wieść o naszym Aniołowie niesie się szeroko i daleko. 🙂